Wie is de beste Robinson?

Afgelopen weekend hebben de Waterscouts een weekendkamp gehad. Het kampje stond helemaal in het teken van Expeditie Robinson, waarbij de Waterscouts streden om de Robinson-bokaal.IMG_3917

Bij aankomst op vrijdagavond werd de groep meteen verdeeld in kamp rood en kamp
blauw. Na het opdelen in kampen, begon een handelsspel. Het doel hiervan was om zoveel mogelijk geld te verdienen. Het geld was nodig om te kunnen bieden tijdens de veiling die volgde. De veiling was hét moment om goodies te kopen, voor wat extra luxe tijdens het vervolg van het weekend.

Ook tijdens de dropping die volgde, streden kamp rood en blauw tegen elkaar. Hierbij werden zij – met een tijdsverschil – gedropt op dezelfde plek. De groep die de dropping het snelste aflegde zou hiermee een comfortprijs winnen. Kamp blauw was 25 minuten sneller, wat hen een slaapplaats in het clubhuis opleverde. Kamp rood kreeg de iets minder comfortabele botenloods als slaapplaats.

Na een niet al te lange nacht werd iedereen weer wakker. Bij het wakker worden zagen wij dat Sinterklaas was langs geweest en ieders schoen had gevuld met wat lekkers. Na het opstaan hebben enkele leidingleden met behulp van de technische dienst en Waterexplorers de boten uit het water gehaald. Dit was het moment voor de expeditieleden tijd om te ontbijten. Daarna was het tijd voor de eerste onderhoudswerkzaamheden aan de vloot.

’s Middags stond in het teken van het avondeten. In het IMG_3902
centrum van Sassenheim moesten opdrachten voltooid worden. Het kamp dat als eerste deze opdrachten voltooid had, had een voordeel voor het avondeten. Kamp blauw was hierin eerder klaar dan kamp rood. Zij konden daarom koken in de keuken en hadden iets meer budget voor de inkopen. Kamp rood was kon eten gaan koken op de gasstellen die normaal tijdens zomerkamp gebruikt worden.

Na het avondeten was het tijd voor de prijsuitreiking. Met twee van de drie gewonnen onderdelen sleepte kamp blauw de Robinson-bokaal in de wacht en waren de winnaars van het weekend.