Welpen

Logo Welpen

Leeftijd: 7 t/m 11 jaar (groep 4 t/m 7)
Land/ Water: Landscouting
Tijden: Elke zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur

Contactpersoon: Dennis (neem contact op)


Welpen (tot voor kort Esta’s) zijn jongens en meisjes uit groep 4 tot en met 7 van de basisschool (7 tot en met 11 jaar). De Welpen draaien opkomst op het land. Zo doen ze onder andere speurtochten, binnen- en buitenspelen, maar knutselen ze ook. Dit alles onder leiding van een enthousiast leidingteam.

Naast de normale opkomsten spelen de Welpen ook in themablokken. Vier opkomsten achter elkaar gaan dan over een bepaald thema en hier spelen de Welpen mee en ze leren van de personages die langs komen.

De Welpen zijn ook in staat om insignes te verdienen. Er zijn drie insignes die verdient kunnen worden als ze iets geleerd/gedaan hebben wat ze voorheen nog niet konden. Zo heb je de insigne voor vuur maken, koken en knopen leggen. De vierde insigne moeten de Welpen verdienen, het is de insigne voor “SuperWelp”. Ze ontvangen deze wanneer ze altijd hun uniform compleet aan hebben, lief zijn voor elkaar en goed zijn voor de natuur.

De hoogtepunten van het jaar zijn de weekendkampjes op het clubhuis en natuurlijk het zomerkamp, dat elk jaar op een andere locatie gehouden wordt.

De Welpen draaien elke zaterdagmiddag opkomst van 14.00 tot 16.00 uur.

In het seizoen dat uw kind 11 wordt, zal deze overvliegen naar de Scouts of Waterscouts.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het leidingteam.


Laatste berichten van de Welpen:

Inschrijving zomerkampen geopend

Hoewel het nog een aantal maanden weg is, zijn de verschillende leidingteams al druk bezig met de voorbereidingen voor de zomerkampen. Dit jaar worden de zomerkampen van de Welpen en Scouts van 14 juli t/m 21 juli gehouden. De Bevers gaan op kamp van 14 t/m 18 juli. Omdat dit evenement toch het hoogtepunt van het jaar is, hopen wij natuurlijk dat alle leden mee gaan. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend! (meer…)

De über Waterscouts!

4 weken geleden begon de opkomst voor de Welpen zoals altijd: Bastiaan roept ‘WELPEN VERZAMELEN’ en alle kinderen komen uit de bosjes schieten en vervolgens wordt de vlag door een Welp gedaan en doet hij ook de wet. Bastiaan wil een spelletjes gaan uitleggen maar dan komen er opeens twee Waterscouts aanlopen? Druk schrijvend controleren zij alle uniformen en dassen, want een echte scout heeft dit altijd keurig aan zeggen ze. De Welpen moeten een beetje om ze lachen. Wat zien zij er gek uit! Uniform in hun broek, tape om de bril, haar in een staart. Ze stellen zich voor: ‘Ik ben Miep!’ ‘En ik ben Moep!’. ‘Wat komen jullie bij ons doen? Jullie moeten toch naar het water met een blauw uniform!’ zeggen de kinderen. De Waterscouts leggen uit dat ze heel graag álle insignes willen hebben, maar dat kan niet als je alleen maar zeilt. ‘Willen jullie ons daarbij helpen?’ vragen de Waterscouts. En dat willen de Welpen wel. Vandaag gaan ze knopen, ze leren de mastworp en de2015-05-16 16.16.29 platte knoop. Moeilijk hoor, in het echt. En dan moet deze ook nog eens in het klein voor op het knopenbordje. Een lastige klus, maar alle Welpen zijn erin geslaagd. Een niveau verder voor hun knopeninsigne!

(meer…)

“Clash of the Welpen”

In de maanden oktober en november hebben de Welpen de Koning van Mauzenstein laten zien hoe goed zij kunnen samenwerken. Vier weken lang hebben zij in twee Clans gevochten om de beste te zijn en om een plekje te verdienen op het erfgoed van de Koning. Eerst hebben de Welpen in twee groepen een naam en logo verzonnen voor hun clan: de  “Vikingen van Mauzenstein” en de “W.S. Gorilla’s.” Ze hebben ook hun eigen schuilplaats gebouwd.

IMG_5865

 

 

 

 

(meer…)

Welpen Miniminionskamp 2014

Afgelopen zomervakantie is het zomerkamp van de Welpen niet doorgegaan, en daarom is er een gezellig weekendkamp gekomen begin september. De Welpen hebben een email ontvangen met een introductiefilmpje voor het thema ‘Minions’ en zij werden op vrijdag 5 september verwacht op het Naaldenveld in Aerdenhout.  De leiding was al aanwezig en zij leerden de Welpen hoe ze zelf hun tent konden opzetten en vervolgens hebben ze de tent zelf ingericht en hun bedjes klaar gelegd. Toen werd het al donker en hebben de Welpen een spelletje ‘Hollandse Minions’ gespeeld, gingen ze tanden poetsen en lekker naar bed.

DSCN9288

(meer…)

Klus met ons mee op NLdoet – 22 maart

Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De Shawano’s doen net als vorig jaar weer mee op zaterdag 22 maart. Wij hopen op uw hulp te mogen rekenen! (meer…)