We krijgen een nieuwe kampvuurkuil!

Wie denkt aan Scouting denkt, denkt aan kampvuur, en terecht! Zo komt het ook bij de Shawano’s regelmatig voor dat er een vuurtje gestookt wordt. We hebben hier dan ook mooi de gelegenheid voor in onze eigen kampvuurkuil. Nu is onze huidige kampvuurkuil na bijna 30 jaar trouwe dienst dringend aan vervanging toe. De slijtage is met normaal onderhoud niet meer tegen te gaan. Inmiddels hebben we eindelijk het benodigde geld bij elkaar en hebben we de aannemer de opdracht gegeven om in het voorjaar van 2016 de kampvuurkuil te vervangen.

kampvuurkuil

Met behulp van de bijdragen van fondsen, de opbrengsten van onze eigen acties, zoals het verspreiden van Ode aan Lisse en een klein beetje spaargeld, kunnen we de nieuwe kampvuurkuil betalen.

De nieuwe kampvuurkuil zal bestaan uit betonnen delen die zeker voor de komende 50 jaar mee moeten gaan. Deze worden omringd met kastanje houten palen, die er een speels effect aan geven. Ook komt er een nieuw opslaghok voor het brandhout. Zie hier een sfeerimpressie van hoe de nieuwe kuil eruit moet gaan zien.

De planning is om op zaterdag 12 maart, tijdens NL Doet, de huidige kampvuurkuil af te breken en af te voeren. Alle hulp hierbij is van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur, voor lunch wordt gezorgd. Binnenkort volgt er meer informatie over deze dag.

De week erna zal de aannemer starten met de werkzaamheden. In mei zou de nieuwe kampvuurkuil dan klaar voor gebruik moeten zijn.

Scoutinggroep Shawano’s dankt Stichting Kinderfonds Lisse, Fonds1818, Stichting voorheen Coöp Onderling Belang, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden, Rabobank Clubkas Campagne en NLdoet voor de financiële ondersteuning. Zonder hun bijdragen had dit nieuwsbericht hier niet gestaan!