Waterwelpen

Logo Waterwelpen

Leeftijd: 7 t/m 11 jaar (groep 4 t/m 7)
Land/ Water: Waterscouting
Tijden: Elke zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur
en bij zeilopkomsten van 09:00 tot 13:00 uur

Contactpersoon: Kimberly (neem contact op)


Waterwelpen (tot voor kort Dolfijnen genoemd) zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar. De Waterwelpen zijn een land èn wateronderdeel in één. Dat houdt in dat de Waterwelpen in de zomer regelmatig zeilen op De Kaag (medio april t/m eind oktober). Tijdens de wintermaanden (van november t/m maart) doen de Waterwelpen activiteiten met elkaar die gericht zijn op hun leeftijd. Dit alles onder leiding van een enthousiast leidingteam.

Zo knutselen ze regelmatig, houden een lekker warm kampvuur, leren zij de theoretische beginselen van het zeilen met een Lelievlet (CWO), doen allerlei leuke spelletjes en nemen zij deel aan activiteiten, zowel met als zonder de hele groep. Denk hierbij aan het sinterklaas- en kerstfeest, maar ook aan activiteiten met leeftijdsgenoten met groepen uit de regio. Vaak staan de opkomsten van de Waterwelpen in het teken van een thema wat de kinderen van deze leeftijd aanspreekt, zoals ruimtevaart of een mysterieus raadsel wat opgelost moet worden.

De hoogtepunten van het jaar zijn de weekendkampjes op het clubhuis en natuurlijk het zomerkamp, dat elk jaar op een andere locatie gehouden wordt.

De Waterwelpen draaien elke zaterdagochtend opkomst van 10.00 tot 13.00 uur als ze niet gaan zeilen en van 9.00 tot 13.00 uur als ze wel gaan zeilen.

In het seizoen dat uw kind 11 wordt, zal deze overvliegen naar de Waterscouts of Scouts.

Let op: Momenteel is er echter wel sprake van een wachtlijst voor de waterwelpen. Een opkomst komen kijken kan altijd, maar er is niet direct plek om wekelijkse mee te draaien. Bij de welpen kan je wel direct terecht.

Voor meer informatie kunt u ons informatieboekje downloaden of contact opnemen met het leidingteam.


Laatste berichten van de Waterwelpen:

Bestel een paasstol en help het waterwerk naar Nawaka

In augustus 2018 nemen de Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers van de Shawano’s deel aan het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde. Een kamp met zo’n 6.000 Waterscouts uit heel het land en zelfs ook uit het buitenland. Omdat dit spectaculaire kamp duurder is dan een normaal zomerkamp, proberen we een deel van de kosten zelf bij elkaar te verdienen met enkele acties. Waaronder de verkoop van overheerlijke paasstollen!

Deze paasstollen wegen 500 gram en worden gemaakt door Bakker Verhoog uit Voorschoten, op basis van het recept van Huub van der Zijden. De bestelperiode is inmiddels voorbij. Alle bestelde stollen worden momenteel geteld en op maandagavond 26 maart voor ons gebakken. Deze avond zijn de stollen tussen 20.00 en 21.30 op te halen in ons clubhuis aan de Randmeerstraat 71.

Help het waterwerk naar Nawaka

In augustus 2018 nemen de Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers van de Shawano’s deel aan het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde. Een kamp met zo’n 6.000 Waterscouts uit heel het land en soms zelfs ook uit het buitenland. Omdat dit spectaculaire kamp duurder is dan een normaal zomerkamp, organiseren wij de komende periode een statiegeldactie om de kampprijs voor de deelnemers te kunnen verlagen. Waarbij het uitgangspunt is dat de kinderen de acties zoveel mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren en dat het bedrag dat de kinderen individueel binnenhalen in mindering wordt gebracht op de eigen kampbijdrage. Inzet wordt dus beloond!

(meer…)

Vrijdag en zaterdag logboek zomerkamp Waterwelpen

Het kamp is al voorbij, maar toch wilden wij als leidingteam nog de laatste dagen neerzetten ook als reflectie op een hele leuke week! Vrijdag was een dag van afsluiting. In de ochtend deden we met zijn allen een smokkelspel tot het te hard ging regenen, en hebben we daarna in het donker binnen weerwolven gespeeld! (meer…)