Waterscouts

Logo Waterscouts

Leeftijd: 11 t/m 15 jaar (groep 8 t/m 3de klas)
Land/ Water: Waterscouting
In de zomer: Elke zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur
In de winter: Elke zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur

Contactpersoon: Danique (neem contact op)


Waterscouts (tot voor kort Zeeverkenners) zijn jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar, die leiding krijgen van een enthousiast leidingteam. ’s Zomers zijn deze kinderen elke week op de Kagerplassen te vinden met hun eigen lelievletten. Door middel van diversen spelen wordt hen de kunsten van het zeilen bijgebracht. Maar ook zwemmen en roeien kunnen op het programma staan.

De vloot van de Waterscouts bestaat momenteel uit zes lelievletten. Dit zijn stalen boten waarmee gezeild, geroeid en gewrikt kan worden. Sinds een aantal jaar is er een nieuwe sleper, de Gangmaker. Deze sleper kan met gemak alle vletten naar de Kaag slepen, maar ook alle Waterscouts en leiding tegelijkertijd meenemen. De parel van de vloot dus!

Hoogtepunten in het zomerseizoen zijn de Kaagcup-zeilwedstrijden, waaraan zo’n 300 boten meedoen en het zomerkamp dat elk jaar in een ander plassengebied gehouden wordt. Zo zijn Elburg, Harderwijk, Vinkeveen, Reeuwijk en Uitgeest al eens aangedaan. Eens in de vijf jaar gaan de Waterscouts samen met de Waterexlorers naar het Nawaka toe. Nawaka (NAtionaal WAter KAmp) is een groot zomerkamp voor Waterscouts waaraan zo’n 6000 mensen aan deelnemen. In 1997 en 2002 was het in Roermond, in 2006 was het in Zevenaar bij Arnhem. In 2014 was Roermond weer aan de beurt. Zie ook www.nawaka.scouting.nl

In het winterseizoen onderhouden de Waterscouts zelf de boten. Hiervoor hebben zij enkele jaren geleden een eigen botenloods gebouwd. Tussen het onderhoud door is er tijd om te werken aan de theoretische zeilkennis. Het wordt de kinderen dan ook mogelijk gemaakt om het, landelijk geldige, CWO-zeildiploma te halen op verschillende niveaus.

De Waterscouts hebben in de zomer elke zaterdag opkomst van 12.00 tot 17.00 uur en in de winter elke zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.

In het seizoen dat uw kind 16 wordt, zal deze overvliegen naar de Waterexplorers of Explorers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het leidingteam.


Laatste berichten van de Waterscouts:

Bestel een paasstol en help het waterwerk naar Nawaka

In augustus 2018 nemen de Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers van de Shawano’s deel aan het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde. Een kamp met zo’n 6.000 Waterscouts uit heel het land en zelfs ook uit het buitenland. Omdat dit spectaculaire kamp duurder is dan een normaal zomerkamp, proberen we een deel van de kosten zelf bij elkaar te verdienen met enkele acties. Waaronder de verkoop van overheerlijke paasstollen!

Deze paasstollen wegen 500 gram en worden gemaakt door Bakker Verhoog uit Voorschoten, op basis van het recept van Huub van der Zijden. De bestelperiode is inmiddels voorbij. Alle bestelde stollen worden momenteel geteld en op maandagavond 26 maart voor ons gebakken. Deze avond zijn de stollen tussen 20.00 en 21.30 op te halen in ons clubhuis aan de Randmeerstraat 71.

Help het waterwerk naar Nawaka

In augustus 2018 nemen de Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers van de Shawano’s deel aan het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde. Een kamp met zo’n 6.000 Waterscouts uit heel het land en soms zelfs ook uit het buitenland. Omdat dit spectaculaire kamp duurder is dan een normaal zomerkamp, organiseren wij de komende periode een statiegeldactie om de kampprijs voor de deelnemers te kunnen verlagen. Waarbij het uitgangspunt is dat de kinderen de acties zoveel mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren en dat het bedrag dat de kinderen individueel binnenhalen in mindering wordt gebracht op de eigen kampbijdrage. Inzet wordt dus beloond!

(meer…)

Wie is de beste Robinson?

Afgelopen weekend hebben de Waterscouts een weekendkamp gehad. Het kampje stond helemaal in het teken van Expeditie Robinson, waarbij de Waterscouts streden om de Robinson-bokaal.IMG_3917

(meer…)

Strijden om de Kaagcup!

Traditiegetrouw hebben de Waterscouts en Waterexplorers afgelopen Hemelvaartweekend meegestreden om de Kaagcup. Tijdens Kaagcup strijden scoutinggroepen, voornamelijk uit Zuid-Holland, tegen elkaar voor de winst.

FullSizeRender

(meer…)

25 jaar waterwerk: reünie 20 juni

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het waterwerk is opgericht binnen de Shawano’s. Om dit te vieren, organiseren we op zaterdag 20 juni een reünie voor alle (oud-)leiding van het waterwerk. Samen gaan we nog een keer de Kaag op en halen we herinneringen op bij een gezellige BBQ. Opgeven kan via dit inschrijfformulier.

(meer…)