Waterexplorers

Logo Waterexplorers

Leeftijd: 16 t/m 18 jaar
Land/ Water: Waterscouting
Tijden: Elke zaterdag van 12:00 tot 17:00 uur

Contactpersoon: Derk (neem contact op)


De Waterexplorers (Wilde Vaart) zijn de oudste leden van het waterwerk. Het zijn meisjes en jongens van 16 tot 18 jaar. Zij maken hun eigen programma met behulp van twee man begeleiding. Vaak bestaat dit uit zeilen, hiervoor hebben zij twee lelieschouwen tot hun beschikking. Maar ook het schilderen van hun hok of het helpen van de jongere speltakken kan op het programma staan.

Het zomerkamp van de Waterexplorers bestaat meestal uit een trektocht door Nederland. Er wordt dan elke dag een stukje gezeild en aan het eind van de dag moet een slaapplaats gezocht worden. Eens in de vijf jaar gaan de Waterexplorers, samen met de Waterscouts, naar het Nawaka toe. Nawaka (NAtionaal WAter KAmp) is een groot zomerkamp voor waterscouts waaraan zo’n 6000 mensen aan deelnemen.

De Waterexplorers draaien in de zomer elke zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.

Na de Waterexplorers zijn er genoeg mogelijkheden om leiding te worden of een andere taak uit te voeren binnen de Shawano’s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de begeleiding.


Laatste berichten van de Waterexplorers:

Bestel een paasstol en help het waterwerk naar Nawaka

In augustus 2018 nemen de Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers van de Shawano’s deel aan het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde. Een kamp met zo’n 6.000 Waterscouts uit heel het land en zelfs ook uit het buitenland. Omdat dit spectaculaire kamp duurder is dan een normaal zomerkamp, proberen we een deel van de kosten zelf bij elkaar te verdienen met enkele acties. Waaronder de verkoop van overheerlijke paasstollen!

Deze paasstollen wegen 500 gram en worden gemaakt door Bakker Verhoog uit Voorschoten, op basis van het recept van Huub van der Zijden. De bestelperiode is inmiddels voorbij. Alle bestelde stollen worden momenteel geteld en op maandagavond 26 maart voor ons gebakken. Deze avond zijn de stollen tussen 20.00 en 21.30 op te halen in ons clubhuis aan de Randmeerstraat 71.

Help het waterwerk naar Nawaka

In augustus 2018 nemen de Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers van de Shawano’s deel aan het Nationaal Water Kamp (Nawaka) in Zeewolde. Een kamp met zo’n 6.000 Waterscouts uit heel het land en soms zelfs ook uit het buitenland. Omdat dit spectaculaire kamp duurder is dan een normaal zomerkamp, organiseren wij de komende periode een statiegeldactie om de kampprijs voor de deelnemers te kunnen verlagen. Waarbij het uitgangspunt is dat de kinderen de acties zoveel mogelijk zelfstandig kunnen uitvoeren en dat het bedrag dat de kinderen individueel binnenhalen in mindering wordt gebracht op de eigen kampbijdrage. Inzet wordt dus beloond!

(meer…)

Leiding, Stam en Waterexplorers actief tijdens iScout

Gisteravond stond voor de leiding, Stamleden en Waterexplorers van de Shawano’s in het teken van de iScout, een virtuele wereldreis waarbij gestreden werd tegen 333 andere Scoutinggroepen in binnen en buitenland. Een deel  van de groep had zichzelf opgesloten in de Scoutszaal om zoveel mogelijk moeilijke vragen te beantwoorden, het andere deel was zowel in als buiten het clubhuis actief om punten te verdienen met creatieve, technische en hilarische opdrachten. Om middernacht volgde de uitslag, we zijn 65e geworden van de 333 groepen… een erg mooie score!

1. Groepsfoto

(meer…)

Strijden om de Kaagcup!

Traditiegetrouw hebben de Waterscouts en Waterexplorers afgelopen Hemelvaartweekend meegestreden om de Kaagcup. Tijdens Kaagcup strijden scoutinggroepen, voornamelijk uit Zuid-Holland, tegen elkaar voor de winst.

FullSizeRender

(meer…)

25 jaar waterwerk: reünie 20 juni

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat het waterwerk is opgericht binnen de Shawano’s. Om dit te vieren, organiseren we op zaterdag 20 juni een reünie voor alle (oud-)leiding van het waterwerk. Samen gaan we nog een keer de Kaag op en halen we herinneringen op bij een gezellige BBQ. Opgeven kan via dit inschrijfformulier.

(meer…)