Strijden om de Kaagcup!

Traditiegetrouw hebben de Waterscouts en Waterexplorers afgelopen Hemelvaartweekend meegestreden om de Kaagcup. Tijdens Kaagcup strijden scoutinggroepen, voornamelijk uit Zuid-Holland, tegen elkaar voor de winst.

FullSizeRender

 

Tijdens Kaagcup verblijft een groot aantal van deze groepen op Boterhuiseiland, zo ook de Shawano’s. Dit betekende dat op donderdag eerst het kampterrein opgezet werd, waarna er begonnen kon worden met het koken. Na het avondeten was er nog tijd om te zeilen, om de laatste technieken bij te schaven.

FullSizeRender (1)

De vrijdag tijdens Kaagcup staat voor de Waterscouts in het teken van kwalificeren voor de veldindeling voor de volgende dag. De gemiddelde uitslag van twee wedstrijden geeft een plaats in een veld de volgende dag. De Waterexplorers hebben maar één klasse, dus daar tellen de wedstrijden op vrijdag al mee voor het eindklassement.

De dag begon wat bewolkt, maar de wind was prima. Toen later het zonnetje door kwam was het perfect zeilweer. Deze condities leidde er toe dat de Waterscouts zich met twee boten kwalificeerde voor veld 4 en met twee boten voor veld 3. Eén van de vletten had een filmploeg van Omroep West aan boord om een reportage te maken over Kaagcup.

FullSizeRender (2)

In tegenstelling tot vrijdag waren er op zaterdag regenpakken nodig. Desondanks werd er door de boten wel gestreden voor een beker in het eigen veld. Helaas zijn deze dit jaar niet gewonnen door de Shawano’s. In de schouwenklasse zijn de Waterexplorers 12e geworden. De Waterscouts zijn in veld vier met de Wanhoop 21e en met de Titanic 7e geworden. In veld drie is de Recessie 25e geworden en de Crisis 12e.