Scouts

Logo Scouts

Leeftijd: 11 t/m 15 jaar (groep 8 t/m 3de klas)
Land/ Water: Landscouting
Tijden: Elke zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur

Contactpersoon: Rien (neem contact op)


Scouts zijn jongens en meisjes van 11 tot 15 jaar. Samen hebben ze plezier en leren ze allerlei vaardigheden, zoals samenwerken, grote bouwwerken van palen en touw maken (pionieren), vlotten bouwen, een route lopen met een kaart en kompas, zelf koken, kampvuur maken en hout hakken.

De kinderen werken vaak in kleinere groepjes van ongeveer vijf kinderen, de ploegen. Ze worden daarin begeleid door een enthousiast leidingteam.

Daarnaast hebben we regelmatig een thema tijdens de opkomsten en kampjes, dit seizoen was dat bijvoorbeeld al EHBO (waarbij de brandweer langskwam) en ‘Ik hou van Holland’. Ook is er elke opkomst tijd voor sport en spel.

Hoogtepunten in een jaar zijn de weekendkampjes op het clubhuis, het RSW-weekend (Regionale Soutingwedstrijden) in Aerdenhout en het zomerkamp welk elk jaar op een andere locatie gehouden wordt.

De scouts hebben elke zaterdag opkomst van 15.00-17.00 uur.

In het seizoen dat uw kind 16 wordt, zal deze overvliegen naar de Explorers of Waterexplorers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het leidingteam.


Laatste berichten van de Scouts:

Inschrijving zomerkampen geopend

Hoewel het nog een aantal maanden weg is, zijn de verschillende leidingteams al druk bezig met de voorbereidingen voor de zomerkampen. Dit jaar worden de zomerkampen van de Welpen en Scouts van 14 juli t/m 21 juli gehouden. De Bevers gaan op kamp van 14 t/m 18 juli. Omdat dit evenement toch het hoogtepunt van het jaar is, hopen wij natuurlijk dat alle leden mee gaan. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend! (meer…)

Begin zomervakantie… tijd van de zomerkampen

Na een lange tijd van voorbereidingen begint nu het hoogtepunt van het jaar: de zomerkampen starten!

Inmiddels zijn onze Bevers, Scouts en Explorers op kamp. De Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers moeten nog een paar dagen wachten voor ze mogen vertrekken naar het grote Nawaka in Roermond.

Een deel van onze (bege)leiding is al sinds woensdag met onze vloot onderweg naar het Nawaka. De Gangmaker is inmiddels aangekomen en naar verwachting arriveren de vletten en de schouw vandaag.

Gisteravond was het rond het clubhuis nog een drukte van belang: we hebben de kampmaterialen ingeladen in de vrachtwagen die Wesseling Logistics ter beschikking heeft gesteld (waarvoor hulde!). Vanmorgen heerste er een rust die we op zaterdag niet gewend zijn. Deze rust werd al snel verbroken doordat de eerste huurders van deze zomervakantie zich aandienden: een scoutinggroep uit Lekkerkerk die bij ons haar zomerkamp houdt.

Na onze zomerkampen, die deels tot 31 juli duren, is dit seizoen afgelopen en stoppen bij de meeste onderdelen de opkomsten. Op 6 september start het nieuwe seizoen; op 13 september houden we onze Zomerstunt (open dag) waarmee we het nieuwe seizoen feestelijk starten.

Wil je eens bij de Shawano’s komen kijken, reserveer dan 13 september in je agenda! Meer informatie over het programma van die dag volgt.

Klus met ons mee op NLdoet – 22 maart

Op 21 en 22 maart 2014 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De Shawano’s doen net als vorig jaar weer mee op zaterdag 22 maart. Wij hopen op uw hulp te mogen rekenen! (meer…)

Doe mee aan de ‘Star Wars’ race in het dorp met de scouts

Op zaterdagmiddag 7 december organiseren de scouts van scoutinggroep Shawano’s Lisse een spannende race in het dorp: de ‘Star Wars’. Al onze scouts (in de leeftijd 11-15 jaar) doen mee, en iedereen die (nog?) geen lid is, is ook van harte welkom. De race duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en het speelt zich af vanaf het plein bij Annie voor de Wind. (meer…)

Scouts – Verslag van het thema boeren

De afgelopen tijd hebben de scouts zich bezig gehouden met het thema “Boeren”. Boer Henk wilde ons meer leren over werken op de boerderij, en zijn vrouw(en) waren druk met allerlei andere onbelangrijke zaken zoals trouwen.

(meer…)