Scouts kamperen op zelfgebouwd kampterrein

In de afgelopen weken hebben de Scouts zelf een kampterrein ontworpen, gebouwd, en er vervolgens een weekendkampje in geleefd. Elke ploeg maakte gebruik van het door hen opgezette kampterrein compleet met eettafels, kampvuurplaatsen en tenten. En de zelfbedachte tipi was natuurlijk ook hard nodig! Toch? 😉

Op 13 oktober wisten de scouts nog niet wat ze te wachten stond. Tijdens deze opkomst hebben zij een kampterrein ontworpen, gewoon omdat het leuk was. Ze knutselden prachtige maquettes met de basisingredienten van een kampterrein, zoals tenten, kook/eettafels, wc’s en een leidingterrein. Sommigen voegden ook nog wat leuke extra’s toe zoals een zendmast.

 

Op 20 oktober werd onthuld dat de scouts hun maquette in het echt na gingen bouwen, om daar hun proefkamp in te houden! Gelukkig hadden alle ploegen wel een tent op hun maquette gezet 😉 Met behulp van palen en touwen gingen ze hun kampterrein opbouwen (bij de Scouts heet dat pionieren). De eerste tafels kregen al vorm, elke ploeg had een gezellige kampvuurkuil, en de ploeg van Floris had zowaar wat ruimte gereserveerd voor de leiding. Dankjewel Floris!

De zendmast van Krijn zijn ploeg bleek eigenlijk best handig en leuk te zijn, want in praktijk pakte het uit als een tipi. Ideaal voor als het regent! 

Een week later, 27 oktober, werden de laatste dingen afgemaakt. Daarnaast hadden we ook nog tijd voor een spel: levend WordFeud (Scrabble).

Vrijdagavond 3 november was het dan zover: het proefkampje! Dat begon natuurlijk met tenten opzetten. Nadat iedereen zijn bedje in orde had gemaakt gingen we iets maken dat typisch is voor scouting: een kampvuurdeken. Dat is een warme deken waar je insignes op kunt maken. Maar die insignes krijg je niet zomaar, daar moet je iets voor doen. In een postenspel gingen de scouts de insignes zelf maken. Zo waren er insignes voor Scouting, voor FlowerPower. Dennis maakte een wel heel bijzonder insigne: voor iemand die Lisse op zijn broekzak kent, en het insigne was ook in de vorm van een broekzak.

Na dit spel volgde nog een typische scoutingactiviteit: kampvuur met marshmallows! Het was erg gezellig. Toen was het tijd om te gaan slapen voor de jongste kinderen, en de oudsten praatten nog wat na rond het vuur. Maar toen: verrassing!! DROPPING!!!

De oudste kinderen mochten de jongeren weer uit bed halen, want alle kinderen werden samen gedropt ergens in the middle of …. Abbenes. De scouts deden allemaal heel goed hun best want ze hebben aardig doorgelopen, en zelfs geen pauze gehouden onderweg! Terug op het clubhuis wachtte er een welverdiend broodje knakworst op ze en toen was het wel echt tijd om te gaan slapen.

De volgende morgen gingen we ontbijten aan de zelfgebouwde tafels. Daarna gingen de scouts op hike (=wandeltocht). Onderweg mochten ze bij de supermarkt zelf hun eten kopen voor die avond. Voorwaarde was om binnen het budget te blijven en wel iets gezonds te maken. De hike eindigde bij het zwembad in Sassenheim, waar we lekker een paar uurtjes gingen zwemmen. Helemaal rozig gingen we gelukkig met de auto terug naar het clubhuis. Daar gingen we het zelfgemaakte eten koken en natuurlijk opeten! De ploeg van Floris had bedacht om broodjes hamburgers te eten met een fruitsalade, de ploeg van Dennis had een heus driegangendiner met soep, pannenkoeken, sla, en een toetje, en de ploeg van Vincent smulde van de overheerlijke spaghetti, waar ook nog een heel weeshuis van mee kon eten (in dit geval de Estaleiding en de andere ploegjes!). 

Na het enorme toetjesbuffet (1,5 liter voor 1 ploeg!) en de afwas was het dan tijd om af te stellen en naar huis te gaan.

Kijk voor alle foto’s hier!