Ouder-kind kamp Waterwelpen

Afgelopen weekend was er een speciaal weekendkamp voor de Waterwelpen! Dit keer mochten ook de ouders mee! Op deze manier konden de ouders zelf zien wat de kinderen nou eigenlijk elke week doen bij de scouting. En wat een gezelligheid was het met zijn allen!

Op vrijdag avond kwamen ouders en kinderen om half 8 het clubhuis binnenlopen, om meteen hun bedje op te zetten zodat die alvast klaar stond.

Met meer dan 50 man rond de vlaggenmast was het een unieke manier om een kampje te openen, wat het extra leuk maakte. Toen, na het openen kon het weekendkampje dan echt beginnen!

We begonnen het met een spectaculair spel, namelijk het piramide spel! Ouders streden tegen ouders om elkaar goed te leren kennen en kinderen streden tegen kinderen. Ieder kon uit 50 spelletjes kiezen en elkaar daarmee uitdagen! Op die manier kon je jezelf bovenaan de piramide krijgen, het was een geweldig zicht om ouders zolang mogelijk te zien jodelen en kinderen als een speer over het terrein te zien rennen om als eerst een mier te vinden! Met al dit soort gekke spellen kwam de rivaliteit bij iedereen naar boven en wilde iedereen bovenaan de piramide staan! Het was een waar succes!

Na fanatiek het spel gespeeld te hebben was het tijd voor een rustiger doorkomen. Namelijk gezellig met zijn allen rond het kampvuur zitten! Heerlijk spekjes roosterend met een lekker frisje zaten ouder en kind rondom het vuur. Jammer genoeg moesten de kinderen uiteindelijk naar bed omdat er een druk programma te wachten stond voor zaterdag. Maar ouders konden gelukkig nog gezellig met elkaar rondom het vuur blijven zitten!

Toen de ochtend was aangebroken en iedereen wakker was geworden was het tijd voor een heerlijk ontbijtje in de buitenlucht. Aangezien het buiten een lekker temperatuurtje was zaten we daar met zijn allen gezellig aan ons ontbijt.

Nadat onze buiken gevuld waren was het dan tijd voor het verdere programma. Namelijk een leuke foto speurtocht door de poelpolder in Lisse heen! Met kinderen aan hun ouders gekoppeld werd de groep in 4 delen opgedeeld en liepen we zo heel Lisse door. Met leuke spellen tussendoor en heel veel speeltuintjes was het heel leuk!

Na de speurtocht vonden we het wel tijd om ook de waterkant van de Waterwelpen te laten zien. De ouders en kinderen mochten nog een keer tegen elkaar strijden en namelijk wel met roeiwedstrijden! Met een aardig windje maar met fanatieke roeiers was het een geweldig zicht!

Dan als afsluiter van een mega gezellig kampje gingen ouders en kinderen tegen elkaar spelen met Hollandse Leeuwen! Kinderen kregen zelfs hun vaders opgetild dus dat laat wel zien dat we hele sterke Waterwelpen hebben!

Naar ons genoegen was het een geweldig weekendkamp, het was mega gezellig en geslaagd! Foto’s van het weekendkamp zijn te bekijken in ons fotoalbum.

IMG_1812