Leiding, Stam en Waterexplorers actief tijdens iScout

Gisteravond stond voor de leiding, Stamleden en Waterexplorers van de Shawano’s in het teken van de iScout, een virtuele wereldreis waarbij gestreden werd tegen 333 andere Scoutinggroepen in binnen en buitenland. Een deel  van de groep had zichzelf opgesloten in de Scoutszaal om zoveel mogelijk moeilijke vragen te beantwoorden, het andere deel was zowel in als buiten het clubhuis actief om punten te verdienen met creatieve, technische en hilarische opdrachten. Om middernacht volgde de uitslag, we zijn 65e geworden van de 333 groepen… een erg mooie score!

1. Groepsfoto

Een greep uit de verschillende opdrachten:

Doe jezelf voor als Amerikaanse presidentskandidaat. Bastiaan was de gelukkige bij deze opdracht, net echt toch?

2. Presidentsverkiezing

Zet een tent ondersteboven op. Het slaap wat lastig, maar het leverde toch weer punten op:

4. Ondersteboven

Scheer een hippe baard voor de helft af en vul deze aan met iets keks, zoals in dit voorbeeld is gedaan. Joost was de vrijwilliger die zichzelf aanbood, zijn mooie baard werd gedeeltelijk geschoren en aangevuld met tacochips en guacamole. Bedankt Joost!

14. Baard 114. Baard 2

Beeld 5 spreekwoorden uit die op het schilderij van Pieter Bruegel staan. Had je ze herkend zonder de toelichting erbij?

16. Spreekwoord

Als planking al weer uit is moet je toch wat. Batmanning bijvoorbeeld. Met de voeten aan het plafond hangen. Zoiets:

23. Batmanning

Bedien minimaal 10 feesttoeters met de uitlaat van een auto. Het was even zoeken om aan de toeters te komen. Maar met de hulp van twee ouders die reageerden op de oproep via onze Facebookpagina is het toch gelukt:

Een leuke opdracht voor de knutselaars onder de deelnemers: maak een kanon van je stofzuiger en schiet een projectiel weg:

Kimberly, Jesper, Gert, Isa en Lennard voeren de opdracht ‘Doe alsof je een molen bent’ uit. Alsof ze het vaker gedaan hebben…:

Nienke verleent extra service aan de reiziger van achter haar balie in een bushokje, wie wil er op deze manier nu niet met de bus mee?

Een klassieker tijdens de iScout is de opdracht ‘Uit het raam’, waarbij iets van zo hoog mogelijk zo hard mogelijk naar beneden kapot moet vallen. Deze keer was het de opdracht om dit iets meer gecontroleerd uit te voeren, met behulp van een kabelbaan:

Via deze weg willen wij iedereen bedanken die ons gisteravond heeft geholpen om aan de juiste materialen te komen en bij wie we gebruik mochten maken van keukens en woonkamers om onze opdrachten uit te voeren!