Zonnig groepsweekend sluit jubileumjaar af

In het afgelopen weekend stond er wederom een activiteit op de planning in het kader van de viering van het 50-jarige jubileum van onze vereniging: het groepsweekend met alle leden van de Shawano’s, vanaf de Bevers tot aan de Stam. De weersvoorspellingen gaven van te voren al aan dat dit een erg mooi weekend zou gaan worden.

Op vrijdagavond begon het weekend al voor de oudere leden: de Scouts, Zeeverkenners, Wilde Vaart en Stam. Om genoeg ruimte voor het programma over te houden rond het clubhuis aan de Randmeerstraat, werden de tenten voor deze speciale gelegenheid opgezet op het terrein van de naastgelegen ijsbaan. In een uur tijd werd dit terrein omgetoverd tot een minicamping. Een aantal leden van de Scouts waren op vrijdagmiddag al eerder aanwezig en zorgden voor een zelf gepionierde brug, zodat de ijsbaan vanaf ons eigen terrein te bereiken was.

Hierna was het tijd voor de eerste activiteit: een spel waarin een groot deel van het Scoutingprogramma terug te zien was. Zo kon men onder andere punten behalen met het stoken van vuur, door tegen elkaar te roeien en met een kimspel op de beamer met foto’s uit de historie van de groep. Voordat de leden naar bed toe gingen, kon iedereen voor zichzelf de keuze maken om film te kijken op een groot scherm of om de dag ontspannen te eindigen rond het kampvuur.

Op zaterdagochtend sloten ook de jongere leden, de Bevers, Esta’s en Dolfijnen aan bij het kamp. Meteen maakten we kennis met “Schoonmaakmanager John”. John had de verantwoordelijkheid over de schoonmakers die het clubhuis nog even op en top schoon zouden maken voor het jubileum. Helaas maakten ze gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen, waardoor alle kleuren uit het logo van de Shawano’s waren verdwenen. Samen met een Duitse professor, kregen de leden de opdracht om gedurende het weekend de juiste kleuren weer terug te vinden. Om de eerste kleur terug te vinden, moest men instappen in één van de twee reeds gearriveerde bussen.

De bussen bleken naar Amsterdam te rijden, alwaar NEMO de eindbestemming was. De rest van de middag konden de leden zich hier vermaken met verrassende doe- en ontdekdingen over wetenschap en technologie. Hier vonden de leden ook de groene kwast en verfpot, zodat een deel van het logo weer ingekleurd kon worden. Toen de bussen aan het einde van de middag weer in Lisse arriveerden, stonden de barbecues al aan en heeft iedereen genoten van een heerlijke maaltijd.

Terwijl de jongere Shawano’s zich na het eten vermaakten met een bonte avond met verschillende spelen rond het kampvuur, waarbij ook nog eens de kleur blauw verdiend kon worden, stapten de oudere leden in de sleper die ze naar Warmond bracht. In dit dorp stond er een spel op het programma waarbij met behulp van de mobiele telefoon verschillende opdrachten tot een goed einde gebracht moesten worden. Wanneer alle opdrachten goed werden uitgevoerd, ontving men een coördinaat van waar de grote kwast en pot rode verf te vinden waren. Met behulp van GPS kon deze locatie gevonden worden. Eenmaal aangekomen op deze locatie, bleek dit tevens de start van de dropping te zijn en men terug moest zien te komen in Lisse. Want uiteraard kon dit niet ontbreken tijdens een Scoutingkamp.

Na het ontbijt op zondagochtend stond alweer het laatste spel op het programma, waarin in korte tijd veel kleine opdrachten en behendigheidsspelen moesten worden uitgevoerd. Hiermee was de laatste kleur te verdienen, zodat het weekend ’s middags weer met een volledig logo kon worden afgesloten. Manager John was dan ook erg blij dat de Shawano’s hem hebben geholpen om zijn fout te herstellen.

Toen ook de lunch, bestaande uit onder andere een broodje knakworst, was weggewerkt, werd het tijd voor de groepsfoto. Dit is inmiddels een traditie geworden welk elk lustrumjaar terugkomt en zal zorgen voor weer een mooi nieuw plaatje in de hal van het clubhuis:

Voorzitter Phil Krom sloot het weekend af en bedankten hierbij alle vrijwilligers, de deelnemers, de buren van de ijsbaan en de Gemeente Lisse (die het uitje naar Amsterdam financieel mogelijk heeft gemaakt). Met het einde van dit groepsweekend, werd tevens het jubileumjaar afgesloten. Op naar de volgende 50 jaar!