Zomerkamp waterwerk 2014: Nawaka

De inschrijving voor het komende zomerkamp is nog maar net gesloten en de voorbereidingen voor dit kamp zijn inmiddels in volle gang. Maar de Shawano’s kijken ook al een jaartje verder naar het zomerkamp van 2014. Volgend jaar zullen de waterspeltakken van de Shawano’s namelijk deelnemen aan het Nationale Water Kamp (het Nawaka). Omdat dit een bijzonder kamp wordt, waarbij de kampdatum afwijkt van wat u van ons bent gewend, willen wij u middels dit bericht brief al vroegtijdig over informeren:

Wat is het Nawaka?
Het Nawaka is een 10-daags kamp (Waterwelpen doen 5 dagen mee) wat, met een onderbreking door de Jubileum Jamboree in 2010, elke vier jaar wordt georganiseerd voor de waterscoutinggroepen in Nederland. Ook zullen hier enkele Scoutinggroepen uit het buitenland aan deelnemen. Het kamp wordt gekenmerkt door een gevarieerd aanbod van hedendaagse en uitdagende activiteiten en internationale uitwisseling in een uitstekende scoutingsfeer. Dit alles met veel activiteiten op en rond het water en bijzondere activiteiten in de voorbereiding naar het kamp toe. Er worden ruim 5.000 jeugddeelnemers met hun begeleiding en daarnaast nog eens 900 vrijwillige medewerkers verwacht. Nawaka 2014 zal plaatsvinden op een speciaal hiervoor ingerichte locatie langs de Maas in Roermond.

Zie ook de website van dit kamp, welke in de komende maanden verder ingevuld zal worden: https://nawaka.scouting.nl.

Is het niet te groot voor de Waterwelpen?
Het Nawakaterrein wordt onderverdeeld in verschillende subkampen per speltak/leeftijdsgroep, met op elk subkamp genoeg ruimte voor de deelnemers en hun leiding om op te kamperen. Ieder subkamp heeft een eigen thema en programma wat toegespitst is op de leeftijdsgroep.

Zo hebben ook de Waterwelpen een eigen afgeschermd subkamp, wat kleiner zal zijn dan de overige subkampen. Hier zal voldoende spelruimte zijn.

Wanneer is het Nawaka?
Voor de Waterscouts en Waterexplorers begint het Nawaka op maandag 21 juli, de Waterwelpen starten enkele dagen later en wel op zaterdag 26 juli. Op donderdag 31 juli is het kamp voor iedereen afgelopen.

En nu?
In september van dit jaar zal de kampprijs bekend gemaakt worden en wordt de inschrijving geopend. Dit is ook het moment waarop we binnen de Shawano’s gaan kijken hoe we de logistieke kant van dit kamp zullen organiseren, oftewel: hoe we alle deelnemers, boten en overig kampmateriaal in Roermond krijgen.

Leden en leiding die het Nawaka in 2006 en/of de JubJam100 in 2010 hebben meegemaakt, zullen kunnen beamen dat dit kamp niet te missen is. Houd deze datum dus vrij in de agenda!