Weer geslaagd weekendkamp Waterwelpen

Op 17 en 18 mei hadden de Waterwelpen weer een weekendkamp op het programma staan. Lees hier wat we dit weekend allemaal gedaan hebben.

Op het programma van de vrijdagavond stond een actief buitenprogramma buiten het shawanoterrein, maar door de intensieve regenval van donderdag en vrijdag leek het de leiding beter om een alternatief programma te draaien. Alle grasvelden waren immers veranderd in zompige baggervelden. We begonnen het “natweerprogramma” met een pot dweilhockey. De kinderen barsten immers van de energie die even tot uitbarsting moest komen. Twee teams van elk 9 kinderen streden tegen elkaar voor de overwinning. De leiding vertelde een verhaal en de bedoeling was dat als er in het verhaal een cijfer tussen de 1 en 9 werd genoemd de kinderen die dat nummer hadden gekregen bij beide teams opsprongen, hun hockeystick uit het doel viste en naar het midden van de zaal rende. Op de middenstip lag een doek die door beide spelers in het doel van de tegenpartij gewerkt moest worden. Dit leverde leuke krachtsverhoudingen op waarbij je dacht dat het ene team ging scoren en drie tellen later lag die in het andere doel. Tijdens het spelen werden de kinderen hartstochtelijk aangemoedigd. De spannende wedstrijd eindigde uiteindelijk in 9 tegen 10.

P5170009 (Medium)

Je gelooft het of niet, maar de kinderen hadden na deze wedstrijd nog hééél veel energie over voor nog een actief spel. Buiten was het inmiddels eindelijk droog geworden. Op het basketbalterrein net buiten het terrein van de Shawano’s speelden we het spel “de fruitmand”. De kinderen moesten in een kring staan met één iemand in het midden. Alle kinderen hadden een fruitnaam gekregen, zoals een citroen of een banaan. Op het moment dat jouw fruitnaam werd genoemd moest je naar het midden van de kring lopen. Op dat moment kwamen in de kring meerdere plekken vrij. Door zo snel mogelijk op een andere vrije plek in de kring te gaan staan kon je je vrij spelen. Degene die in het midden van de kring stond kon echter ook naar de vrijgekomen plekken rennen en als dat hem of haar lukte was degene die als laatste in de kring overbleef de pineut en moest in de volgende ronde een nieuwe plek in de kring zien te veroveren. Daarnaast kon het ook gebeuren dat de hele fruitmand omviel en iedereen tegelijk een nieuwe plek moest veroveren, gevolg: chaos.

Na dit energieke spel gespeeld te hebben zijn we weer naar binnen gegaan waar inmiddels de scoutszaal was omgetoverd tot een “bioscoop”. Nadat alle kinderen klaar zaten in hun pyjama begon de film Wreck It Ralph (klik voor filminfo). Bij de film kregen de kinderen allemaal een zakje chips en drinken. Na afloop van de film was het inmiddels al zo laat geworden dat de kinderen direct naar bed moesten. Uiteindelijk bleken de kinderen ook best wel moe te zijn, want het was vrij snel stil….

Zaterdagochtend was het vroeg opstaan voor de Waterwelpen. De eerste zeilopkomst van dit jaar stond op het programma en gelukkig waren de weergoden ons ditmaal wel goed gezind! Al om 8 uur zaten we aan het ontbijt en waren alle spullen opgeruimd. Even voor 9.00 uur stonden onze hulptroepen klaar om de leiding te helpen bij de opkomst (nogmaals dank daarvoor). Toen het corvee gedaan was, de kinderen hun tanden gepoetst hadden en hun spullen hadden gepakt was het tijd om te vertrekken. De boten werden opgetuigd, nadat eerst een flinke bak water uit de boten was geschept. Het was heerlijk zeilweer met een goed windje en we hebben het vrijwel droog gehouden.IMG-20130518-WA0001

Na terugkomst was het nog even uitrazen geblazen en was het om 13.00 uur tijd om weer naar huis te gaan. Het weekendkamp zat er weer op. De foto’s zijn hier te bekijken.