Update van de Waterwelpen!

De afgelopen paar maanden is er enorm veel gebeurd bij de Waterwelpen. Sinds de zomerstop is er een nieuw leidingteam gestart die samen met de kinderen enorm veel hebben beleefd. Zo zijn we wezen zeilen, hebben we enorm veel spellen gespeeld, CWO geleerd en nog veel meer!

Op zaterdag 1 november hadden we een speciale opkomst en zijn we wezen gymmen in de gymzaal van de Don Boscoschool in Lisse. In drie uur tijd hebben we enorm veel verschillende spellen gespeeld zoals boer en boerin, een estafette en bankenvoetbal! De kinderen hadden het enorm naar hun zin en konden lekker hun energie kwijt!

De opkomsten die volgden stonden vooral in het thema van onze favoriete Spanjaard, Sinterklaas! Op zaterdag 15 november, de dag van de intocht, zijn we begonnen met het knutselen. Samen met blokken hout, behanglijm en kranten konden we onze eigen pakjesboot maken. De week erna hebben we deze geverfd en was de boot klaar om mee naar huis te nemen. 29 november kwam de grote kindervriend bij ons op bezoek en hebben we met z’n allen Sinterklaas gevierd. En natuurlijk had de goedheiligman ook een klein presentje voor de kinderen achter gelaten.

6 december was een belangrijke dag voor sommigen van onze welpen, ze werden namelijk geïnstalleerd! Zoë, Abby, Nanne, Mees, Luke en Nick zijn door Kimberly geïnstalleerd, en ook Petra en Laura werden die dag officiële Waterwelpen leiding. Toen het installeren afgelopen was, hebben we Weerwolven van Wakkerdam gespeeld. Hierna hebben de kinderen leren wrikken, en hebben ze geleerd wat ze moeten doen in de boot qua veiligheid, en welke onderdelen er in een lelievlet zitten.

Op vrijdag 12 december was het tijd voor een weekendkamp! Dhr. Corneilis Frederik Lambert van der Heijden tot Hoevens, de minister van landbouw, was in paniek naar ons clubhuis gekomen, er was namelijk een spinnenplaag! Hij vroeg de Waterwelpen om hulp en natuurlijk waren ze bereid om de minister te helpen! Maar voordat de Waterwelpen de spinnen konden verslaan moesten ze eerst worden klaargestoomd. Dat ging de minister niet zelf doen, daarvoor had hij zijn drilmeesters ingeschakeld. Na een korte training leerden de drilmeesters de Waterwelpen om samen te werken in het donker. Na het avondspel was het tijd voor wat gezelligheid bij het kampvuur en hebben we met z’n allen kampvuurliedjes gezongen. Hierna was het tijd om naar bed te gaan.

De volgende ochtend stonden de drilmeesters al vroeg klaar voor ochtendgymnastiek! Na het ontbijt en het opruimen van alle slaapspullen hebben de Waterwelpen stoere schilden gemaakt tegen de spinnen! Toen deze af waren was het tijd om de spinnen te verslaan. Nadat dat gelukt was, kregen de kinderen een beloning, ze mochten bowlen bij de Oude Tol! Na een gezellige middag was dat alweer het einde van ons weekendkamp. Dhr Corneilis Frederik Lambert van der Heijden tot Hoevens was erg blij met de Waterwelpen en gaf ze allemaal een certificaat mee.foto

Op de laatste opkomt van 2014 was er kerstviering op het clubhuis. Alle Waterwelpen hadden iets lekkers meegenomen en dit gingen we gezellig met zijn allen opeten. Al met al hebben we een gezellig jaar gehad vol met verschillende activiteiten.

Het nieuwe jaar zijn we goed begonnen met de kinderen hun favoriete bezigheid, namelijk onderhoud! Komende weken zullen we ons bezig houden met de kerstbomen actie, het jaarfeest en themaopkomsten! Tot aanstaande zaterdag!