Terugblik Waterwelpen

De Waterwelpen hebben weer een aantal leuke opkomsten achter de rug. Dus daarom werd het tijd voor een update over alle leuke dingen die de Waterwelpen hebben beleefd.

Laten we beginnen bij het belangrijkste van allemaal! Sinterklaas! Die was vorige maand nog in het land, en aan het eind van zijn reis (30 november) heeft hij de Shawano’s nog een bezoekje gebracht. Super spannend was dat, opeens waren alle kinderen rustig. Maar wat hebben ze zich vermaakt uiteindelijk! Sinterklaas blijft natuurlijk super leuk!

Na Sinterklaas hadden de kinderen geen rust! Op 14 december kwamen er een paar gasten op bezoek bij de kinderen. Ofwel, Chinezen! De Chinezen wilden meer weten over Nederland dus hebben ze samen met de kinderen, ‘Ik hou van Holland’ (bekend van TV) nagespeeld. Een super leuke opkomst. De kinderen hebben heel hard gelachen. (Foto’s staan in het fotoarchief).

Alweer een week later was er nog een leuke opkomst gepland. Toen hadden de kinderen kerstontbijt. Iedereen kwam in zijn mooiste kleren en mocht iets te eten of te drinken meebrengen en daar gingen we vervolgens met zijn allen van smullen. Vol dat we zaten aan het eind! Maar een hele gezellige kerstviering was het!

Toen twee weekjes later stond er alweer iets spannends op de agenda. Kerst was geweest en veel kerstbomen lagen op straat. Samen met de kinderen zijn we op pad geweest om zoveel mogelijk kerstbomen op te halen. Met touwen en handschoenen aan hebben ze gerend en getrokken, sommige meerdere kerstbomen in één keer!

Een week later hebben de kinderen het nieuwe jaar ook nog ingeluid met het jaarfeest. Dat is een jaarlijks spektakel met altijd leuke dingen op de planning! De hele groep werd ingedeeld in groepjes en toen hebben de kinderen in de wijk rondom de Shawano’s een postenspel gespeeld. De kinderen moesten twee backpackers meer over de wereld leren. Elke post was een land en bij elke post speelden de kinderen spelletjes die bij dat land paste. Deze leuke dag sloten de kinderen af met de wel bekende snert. Snert wordt elk jaar gegeten na het jaarfeest, om het zo op een echte winterse manier af te sluiten!

Nu het nieuwe jaar is begonnen, staan er weer leuke dingen op de planning! De kinderen zijn hard bezig geweest met onderhoud, leren door leuke spelletjes tijdens de zeilinstructieprogramma’s de beginselen van het zeilen en spelen natuurlijk altijd lekker buiten.

Over een paar weken hebben we een weekendkamp en dat staat ook boordevol verassende en uitdagende activiteiten. Wij (de leiding) hebben er zin in! En we hopen de Waterwelpen ook!