NLdoet: 16 maart 2013

Op 15 en 16 maart 2013 steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. De Shawano’s doen, net zoals vorig jaar, ook dit jaar weer mee op zaterdag 16 maart. Wij hopen op uw hulp te mogen rekenen.

De bedoeling is dat ouders samen met onze technische dienst en andere vrijwilligers van onze groep gaan helpen om een drietal klussen uit te voeren.

•    Schilderen Welpenzaal
De muren van de zaal waar de Welpen opkomst draaien zijn toe aan een nieuw likje verf.

•    Opknappen tafels en banken waterwerk
De klaptafels en banken van het waterwerk worden erg intensief gebruikt. Hierdoor zijn er veel slijtageplekken ontstaan. De bedoeling is dat de tafels en banken eerst grondig geschuurd worden, waarna deze in de lak worden gezet.

•    Onderhoud botenwerk (optioneel)
Afhankelijk van hoever het botenonderhoud gevorderd is en het aantal aanmeldingen voor de klussen, kan er eventueel geholpen worden met schuren en verven van de onze vletten.

Wij nodigen u uit als ouder van een lid dat bij de Welpen, Waterwelpen of Waterscouts zit. Dit omdat de klussen zullen worden uitgevoerd in hun zaal of t.b.v. hun materialen.

Vanaf 10.00 uur bent u van harte welkom bij het clubhuis om een kopje koffie of thee te drinken. Daarna starten we met de klussen. Tussen het klussen door is er voldoende tijd om te kletsen. Rond 16.00 hopen we de klussen geklaard te hebben. Het staat u geheel vrij op welke tijden u ons komt helpen. Al het materiaal wordt verzorgt door de groep, dus u hoeft zelf niets mee te nemen. Alleen als u beschikt over een schuurmachine, dan zou het fijn zijn als u deze mee kunt nemen. Wel vragen wij u om u zich even aan te melden. Zo weten wij op hoeveel hulp wij kunnen rekenen. Opgeven kan door uiterlijk vrijdag 8 maart a.s. het inschrijfformulier in te vullen die u hier kunt vinden:

https://docs.google.com/forms/d/14aca38-w0AyTxudZ17X0tu20JYDLlYpmI23iZPBvICc/viewform?pli=1

Wij hopen op uw hulp te mogen rekenen!

Met vriendelijke groet,
De leiding, technische dienst en het bestuur van scoutinggroep Shawano’s