Nieuws vanuit de stichting: nieuw dak voor de botenloods

De gebouwen, boten en kampmaterialen van de Shawano’s worden beheerd door een aparte stichting. Momenteel is deze stichting bezig met het volgende project: om onze boten ’s winters te kunnen onderhouden en een gedeelte van het (kampeer)materiaal op te slaan, hebben we op ons terrein een botenloods. Deze loods is in 1997 gebouwd door onze eigen vrijwilligers en ouders, nadat er gedurende een aantal jaren hard gewerkt is door de leden om de bouw te kunnen financiëren. In de afgelopen jaren zijn er meerdere malen scheurtjes in de dakplaten ontdekt, waarna we bouwkundig onderzoek hebben laten uitvoeren.

Dit onderzoek heeft uitgewezen dat er een fout in de constructie van de loods heeft gezeten, hierdoor heeft de constructie bewogen wat tot de problemen met het dak heeft geleid. Gelukkig was dit simpel te verhelpen door op een aantal plaatsen versteviging aan te brengen, dit hebben we in de afgelopen zomer laten uitvoeren.

Nu de constructie verstevigd is, wordt het tijd om het dak weer volledig waterdicht te maken. In 1997 hebben we gekozen voor een dakbedekking van dakplaten, welke toentertijd in het beperkte budget pasten. Nu we de dakbedekking toch moeten laten vervangen, hopen we hiervoor materiaal te kunnen kiezen met een langere levensduur, zodat we hier de komende decennia weinig omkijken meer naar hebben. We hebben reeds enkele offertes ontvangen voor de vervanging van de dakplaten door dakpannen.

Met de meest gunstige offerte, zal dit ons 28.000 Euro kosten. Een gedeelte hiervan hebben we reeds hiervoor gereserveerd, maar nog lang niet het volledige bedrag. Omdat we willen proberen het restant bij elkaar te verdienen zonder de leiding en leden te belasten met extra acties, hopen we dit voor elkaar te kunnen krijgen met behulp van fondsen en sponsoring. De eerste fondsaanvragen zijn inmiddels verstuurd.

Mocht u tips hebben of organisaties weten die ons kunnen helpen het dak bij elkaar te sparen, laat het ons dan vooral weten. U kunt hiervoor contact opnemen met Remko Imthorn, de penningmeester van onze beheersstichting. Ook als uw bedrijf erin geïnteresseerd is om ons hierbij te sponsoren, dan horen we dat graag. Hierbij valt ook over een eventuele tegenprestatie te praten, zoals reclameuitingen op onze site en/of met een bord langs onze steiger aan de Ringvaart of het gebruiken van ons clubhuis voor bijvoorbeeld vergaderingen en/of het organiseren van een bedrijfsuitje met onze eigen boten.

Botenloods