Leiding, Stam en (Water)explorers laten zich uitdagen tijdens de iScout

Afgelopen zaterdagavond hebben de leiding, Stamleden, Explorers en Waterexplorers van de Shawano’s meegedaan aan de iScout. Via het internet streden ze tegen zo’n 200 andere Nederlandse en enkele buitenlandse groepen. Doel van het spel was om door het beantwoorden van moeilijke vragen, het uitvoeren van uitdagende opdrachten en het maken van een creatief werkstuk zoveel mogelijk punten bij elkaar te verdienen.

De Scoutszaal werd omgebouwd tot een waar coördinatiecentrum. Verschillende auto’s hebben de hele avond door Lisse en omstreken gereden om de doe-opdrachten te kunnen uitvoeren. Helaas konden de servers van de organisatie de drukte niet aan, waardoor men heeft moeten besluiten het spel vroegtijdig te stoppen. Voor de Shawano’s mocht dit echter niet drukken, we hebben een top avond gehad. Hierbij een impressie van de verschillende opdrachten:

Uiteraard moest er eerst een groepsfoto worden gemaakt:

Groepsfoto

 

Opdracht: maak een businesslounge van een bushokje:

9. Bushokje

 

Opdracht: geef een concert in een lijnbus, met minimaal vier muzikanten:

Opdracht: Tape iemand aan de muur, zoals ze dat ook hier doen: https://www.youtube.com/watch?v=YxiBIGMRg8E Maak een filmpje van het plak-proces en het hangen:

Opdracht: fotografeer 10 personen op of rond een trekker:
22. Buiten de stad
Opdracht: maak een bowlingbaan in de supermarkt:
24. Bowlingbaan in de supermarkt

 

Als werkstuk moesten we een zelf bedachte typische Engelse sport van commentaar voorzien. Het werd Hink Stap Jump: