Groeten vanuit Japan!

Maandag 20 juli zijn Angela, Auke (beiden Waterscouts), Noa (Waterexplorers) en Vincent (Explorers) met hun troep “Corpus” begonnen aan een spannende reis naar de Wereld Jamboree in Japan. Samen met zo’n 30.000 andere Scouts van over de hele wereld (waarvan 1.000 uit Nederland), nemen ze deel aan dit bijzondere evenement dat om de vier jaar wordt georganiseerd. Indien het programma en de internetmogelijkheden het toelaten, proberen ze op de hoogte te houden van hun belevenissen. Zie hier de eerste verslagen:

11539265_792266207559976_7065223534721358417_o

Na een lange vlucht naar Japan, begonnen de deelnemers aan een “voorreis” van een week:

Maandag 27 juli: Inmiddels zit de voorreis erop. Morgen 28 juli gaan we naar het WorldScoutJamboree-terrein. We hebben de afgelopen dagen al veel van de cultuur geleerd door bijvoorbeeld tempels, een aquarium en een kasteel te bezoeken. Als afsluiter van de voorreis hebben we 24 uur met en bij een gastgezin doorgebracht. Het eten viel voor sommige mensen wat tegen, maar verder hebben wij het ontzettend naar ons zin. Nu, na 2 jaar voorbereiding zijn we klaar voor de Jamboree. Helaas begint morgen het laatste deel van ons avontuur waar wij heel erg van gaan genieten. Als we over 2 weken weer terug in Nederland zijn, zullen wij onze ervaringen met jullie delen.

Sayonara, bye, spreek jullie snel!

Op 28 kwamen alle deelnemers aan op het Jamboreeterrein, de volgende dag vond de centrale opening plaats. Deze is volledig terug te zien op Youtube (al is het geluid in het eerste half uur weggevallen):

Donderdag 30 juli: Wij hebben het hier ontzettend naar ons zin. Het is wel heel erg warm buiten en iedereen zweet op plekken waarvan ze nieteens wisten dat ze daar konden zweten. Het is echt heel bijzonder om zoveel verschillende culturen bij elkaar te zien en wat iedereen voor gewoontes heeft. Overal waar je loopt hoor je weer een andere taal. Wij genieten hier volop en proberen alles wat we zien goed in ons op te nemen en mooie herinneren en avonturen te maken.

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen in Japan? Kijk dan op https://www.facebook.com/wereldjamboree, op https://wj.scouting.nl/ (via deze site is het ook mogelijk om de deelnemers een berichtje te sturen) of meld je aan bij de Facebook groep van Troep Corpus: https://www.facebook.com/groups/1608618449376619/.

 

2 reacties op “Groeten vanuit Japan!

  1. Hallo allemaal, wat leuk dat jullie berichtjes plaatsen op de site over de 4 in Japan. Uit de verhalen, filmpje en foto’s blijkt wat een bijzondere ervaring dit is en hoe enorm naar zijn zin iedereen het heeft. Tijdens de openingceremonie wordt er stil gestaan bij alle andere 40 miljoen (!) van over de hele wereld. Een mooie gedachte! Behalve een persoonlijk bericht aan een van de 4 op http://www.wj.scouting.nl/berichtenservice (kies:corpus) kun je ook live beelden van het kampterrein zien op http://www.23wsj.jp/liveviewing.html Groet en een fijne zomer!
    Fam. Bodde.

  2. Wat leuk dat jullie aan de WJ aandacht besteden. Wij hebben Auke gesponsord om naar Japan te gaan. Jammer dat niet alle scouts konden gaan. Het lijkt ons een super ervaring!

Reacties zijn gesloten.