De Waterwelpen en de gestolen juwelen

Zaterdag 24 januari begon normaal voor de Waterwelpen tot er plotseling een oude vrouw naar ons kwam toegerend. ‘Help! Mijn juwelen zijn kwijt! Kunnen jullie mij misschien helpen om ze terug te vinden?’ Natuurlijk wilden de Waterwelpen de oude vrouw helpen, maar we moesten natuurlijk wel weten waar de vrouw allemaal geweest was. Na lang raden kwamen we er achter dat ze op een cruise was geweest, naar Hawaii!

Foto themaopkomst

Toen we in Hawaii waren aangekomen, kwamen we de burgemeester van Hawaii tegen. Hij zei dat hij ons niets wilde vertellen, behalve als hij wat geld kreeg. Door middel van een parcours konden de Waterwelpen geld verdienen voor de burgemeester. Nadat de Waterwelpen genoeg geld hadden verzameld, vond de burgemeester het een goed idee om lekkere cocktails te maken en om echte Hawaiiaanse bloemenkettingen te maken! Ook gaf de burgemeester de tip dat hij een verdachte man had gefoto (1)zien, eentje met rastaharen…

De week erna vertrok onze cruise richting Jamaica, en toen we daar aankwamen stond er een vreemde man met rastaharen. Hij wilde ons niks vertellen, tenzij wij hem zouden helpen om zijn drugs te smokkelen. Na het smokkelspel bleek dat de rastaman nog meer geld wilde verdienen, en dat de Waterwelpen dat konden doen door middel van een rap te maken. Na de gave optredens van de Waterwelpen vertelde de rastaman dat hij zelf ook bestolen was..

Op zaterdag 14 februari ging onze zoektocht naar de gestolen juwelen verder, en rende er een vreemde man naar buiten, die schreeuwde dat hij iets heel raars had gezien. De man was netjes gekleed, en vertelde de Waterwelpen dat hij een Chief Inspector uit Miami was. De Waterwelpen volgden de man naar binnen, en zagen daar een krijttekening liggen. De Chief Inspector liet de aanwijzingen zien, waaronder een kaart en een portemonnee waaruit bleek dat de krijttekening van de dief was! Na een lange speurtocht kwamen we aan in het park, en gingen de Waterwelpen op zoek naar de juwelen, maar die bleken helemaal niet in het park te liggen! Toen we terug kwamen op het clubhuis zijn de waterwelpen snel ons terrein gaan afspeuren en toen vonden onze speurneuzen al vrij snel de juwelen. De oude vrouw was dolgelukkig en bedankte de Waterwelpen hartelijk.