Dag 4 Zomerkamp Waterwelpen

Goedenavond!

We hebben een super drukke dag achter de rug! Maar wel weer een hele leuke dag.
De dag begon namelijk met de gebruikelijke post van oppergod Zeus waarin hij vertelde wat we vandaag gingen doen. (Niet letterlijk natuurlijk) Ook kwam Poseidon op bezoek tijdens het ontbijt, ook hij voelde zich niet lekker. Wat is er toch aan de hand?
Vandaar dat de kinderen op pad gingen naar ons beboste gebied naast het clubhuis om medicijnen te gaan smokkelen om Poseidon en Apollo weer beter te maken. Door middel van diamanten, geld en munten voor elkaar in te wisselen wisten kinderen plantjes te bemachtigen die konden zorgen als geneesmiddel voor de Griekse Goden. Iedereen was super fanatiek, want iedereen wilde natuurlijk dat de Goden weer beter werden!
Na een overheerlijke lunch met lekkere knakworstjes was het tijd voor iets anders! We gingen de straten van Alblasserdam verkennen! Doormiddel van foto’s, kleine quiz vragen, een kralenketting (kralen wezen de weg) en een kleine routebeschrijving wisten de kinderen (zo snel mogelijk) de speurtocht te lopen. Onderweg genoten we natuurlijk van lekkere snoepjes en hebben we lokale bezienswaardigheden zoals de Kinderdijk en zijn molens gezien! We hebben gelachen!
Al snel na de speurtocht was het tijd voor het avondeten! En het menu van vandaag was soep, 3 keuzemenu en grobbelvla als toetje! En het hoofdgerecht was een broodje hamburger geworden met erwten en aardappeltjes. En een klein grapje kon de kookstaf niet weerstaan, want we kregen eerst een mini hamburger snoepje in plaats van een echt broodje, gefopt!
Vandaag was echt de geluksdag van de kinderen want de leiding deed vandaag corvee! Ondertussen startte de film: Asterix en Obelix en de Olympische Spelen! Heerlijk in hun slaapzakje keken de kinderen naar de film!
En na de huldiging waarbij team Athena werd gehuldigd (ze hadden het snelst gelopen) was het weer tijd voor bed!

Slaapse!
De Waterwelpen

2015-07-14 20.15.23