Dag 1 Zomerkamp Waterwelpen

Goedemiddag!

Het is alweer tijd voor een verslag! De Waterwelpen zijn alweer een dag op zomerkamp in Alblasserdam en we hebben nu al super veel leuke dingen gedaan!
Gistermiddag (zaterdag) was het dan eindelijk zo ver! We gingen op zomerkamp! Toen de kinderen waren aangekomen en hun bedjes hadden klaargemaakt kon het feest eindelijk beginnen!


Aangezien ons kampterrein zich op een prachtige locatie bevind zijn we met de hele groep op verkenning gegaan. Rond ons clubhuis heen loopt namelijk een heel mooi bos, met grote grasvlakten en zelfs een strandje! Door middel van omgekeerd verstoppertje hebben de kinderen alle hoeken en gaten gevonden, en na een heerlijk diner gemaakt door onze kookstaf (macaroni met als toetje een vlaflip) mochten de kinderen naar Berg Olympus! Onder genot van een kampvuur en een lekker ijsje kwam oppergod Zeus aangestrompeld. Hij kwam vertellen dat het hem allemaal teveel werd op zijn oude dag en of de Waterwelpen hem konden helpen met het vinden van een nieuwe oppergod. Hij had vier Griekse Goden meegenomen, Aphrodite, Apollo, Poseidon en Athena. De kinderen werden ingedeeld in 4 groepen en zullen aankomende week door middel van de Olympische Zomerspelen uit gaan vinden welke God zal winnen, en wie dus de nieuwe oppergod wordt. Nadat Zeus weer was vertrokken en de klim van Berg Olympus weer op zich had genomen was het tijd voor de casino avond! Met echt Grieks geld mochten de kinderen gaan gokken. Ze konden Black Jack spelen, hoger of lager met kaarten of dobbelstenen, balletje balletje en armpje drukken! En wat een geld hebben de kinderen gewonnen (en verloren), haha! Daarna was het alweer tijd om te gaan slapen, want we moesten goed uitgerust zijn voor de kerk zondag ochtend!

Tot morgen! 🙂
De Waterwelpen

2015-07-11 20.25.52