Iedereen overgevlogen, namen speltakken gewijzigd

Afgelopen zaterdag, 6 oktober, zijn de kinderen die oud genoeg waren om naar een volgend onderdeel te gaan, overgevlogen naar dit nieuwe onderdeel. Dit gebeurt elk jaar. Nu was het alleen éxtra bijzonder, omdat (bijna) elk onderdeel is “overgevlogen” naar de nieuwe namen van het onderdeel!

Zoals altijd verzamelden we zaterdag bij de vlaggenmast om te openen. De leiding ging openen, maar deze mensen droegen baretjes, en hun uniform zat wel erg strak. Met het openen merkten we dat ze heel ouderwets waren: de Bevers en Esta’s openden met een oud liedje, en de wet van de Dolfijnen, Zeeverkenners, Scouts en zelfs Wilde Vaart was opeens wel erg lang en officieel. Bij de Shawano’s is het normaal een stuk soepeler!

De kinderen vonden dit maar raar en hadden liever een moderne Scouting. Toen we het spoor volgden van de spullen die in het gras lagen, kwamen we gelukkig uit bij een tijdmachine. Helaas was de machine stuk. De ouderwetse Scouts wisten hoe ze de machine konden repareren, maar wilden dat alleen doen als wij lieten zien dat we nog wisten wat Scouting écht inhield. De oudste kinderen van elk onderdeel, de overvliegers dus, lieten zien wat ze konden. Degenen die naar de Bevers wilden overvliegen deden omgekeerd verstoppertje; degenen die naar de Dolfijnen en Esta’s gingen maakten een levende knoop. Om bij de Scouts te kunnen moet je natuurlijk al een beetje leren knopen, en als Zeeverkenner moet je wel een boot kunnen optuigen! Dat was wel iets makkelijker gemaakt want er stond gewoon een mast in het grasveld. Iedereen die naar de Wilde Vaart ging overvliegen deden een moeilijkere boot, en Sander, die naar de Technische Dienst overvloog, moest bladblazen en grasmaaien.

Toen bleek dat de overvliegers de scoutingtechnieken goed beheersten, mocht iedereen door de tijdmachine. De kinderen die oud genoeg waren vlogen over naar hun nieuwe onderdeel. Maar dat niet alleen: sommige onderdelen zijn veranderd van naam.

Een lijstje met de oude en nieuwe namen:

Oud:                    Nieuw:

Bevers                Bevers

Esta’s                 Welpen

Dolfijnen             Waterwelpen

Scouts               Scouts

Zeeverkenners  Waterscouts

Wilde Vaart       Waterexplorers

Voortaan gebruiken we deze namen! Na het overvliegen vierden we met zijn allen dat we over zijn gegaan naar de nieuwe speltaknamen met een spelletje ballonnentrap. Zie ook de fotopagina voor meer foto’s!