De über Waterscouts!

4 weken geleden begon de opkomst voor de Welpen zoals altijd: Bastiaan roept ‘WELPEN VERZAMELEN’ en alle kinderen komen uit de bosjes schieten en vervolgens wordt de vlag door een Welp gedaan en doet hij ook de wet. Bastiaan wil een spelletjes gaan uitleggen maar dan komen er opeens twee Waterscouts aanlopen? Druk schrijvend controleren zij alle uniformen en dassen, want een echte scout heeft dit altijd keurig aan zeggen ze. De Welpen moeten een beetje om ze lachen. Wat zien zij er gek uit! Uniform in hun broek, tape om de bril, haar in een staart. Ze stellen zich voor: ‘Ik ben Miep!’ ‘En ik ben Moep!’. ‘Wat komen jullie bij ons doen? Jullie moeten toch naar het water met een blauw uniform!’ zeggen de kinderen. De Waterscouts leggen uit dat ze heel graag álle insignes willen hebben, maar dat kan niet als je alleen maar zeilt. ‘Willen jullie ons daarbij helpen?’ vragen de Waterscouts. En dat willen de Welpen wel. Vandaag gaan ze knopen, ze leren de mastworp en de2015-05-16 16.16.29 platte knoop. Moeilijk hoor, in het echt. En dan moet deze ook nog eens in het klein voor op het knopenbordje. Een lastige klus, maar alle Welpen zijn erin geslaagd. Een niveau verder voor hun knopeninsigne!

De week erna komen de Waterscouts weer langs. Ze zijn benieuwd wat ze vandaag gaan leren en de Welpen vertellen het hen: ‘Vandaag gaan we vuur maken voor onze vuur insigne!’ De Waterscouts zijn een beetje nerveus, zij maken nooit vuur met alleen materiaal uit de natuur. En dan vertelt Bastiaan hen ook nog dat ze in teams moeten werken: ‘Het team dat het touwtje het eerste heeft doorgebrand wint.’ Na een aantal tips gaan ze aan de slag. Op zoek naar: droog hout, een middenpaal, kleine takjes, grotere takken. Oké, nu bouwen. Als het bouwwerk bij iedereen staat wordt het door de leiding aangestoken. Bij Miep en Moep ging het bouwen heel snel maar het aansteken was moeilijker. De Welpen deden dit veel sneller, maar uiteindelijk heeft iedereen zijn vuur aangekregen en waren de touwtjes doorgebrand. Als beloning gingen we marshmallows maken!
IMG-20150509-WA0007 IMG-20150509-WA0009 IMG-20150509-WA0012 IMG-20150509-WA0001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De derde en laatste week om iets te kunnen doen voor je insigne. De Welpen raadde het al, vandaag gaan we koken! De leiding had brooddeeg gemaakt en iedere Welp krijgt een bamboestok. Om de stok wordt een stuk deeg gerold en de Welpen mogen deze zelf boven het vuur ga2015-05-16 15.04.55an bakken. De truc is om het brood niet ín het vuur te houden, en constant te draaien zodat alle kanten bruin worden. Wanneer de Welpen zelf kunnen zien dat het brood klaar is, verdienen ze een niveau voor hun insigne. Als het brood klaar is konden ze bij Bastiaan een knakworstje of suiker halen. Smullen maar!

Als dank voor de hulp van de Welpen geven Miep en Moep ze een cadeautje. Ze gaan naar de waterspeeltuin! Het begon bewolkt en daarom vond de leiding het niet verstandig dat de Welpen erg nat werden. Maar naar mate de zon door brak en de speeltuin verder ontdekt werden, waren ze niet meer te houden. Een leuke dag en goede afsluiter!

2015-05-23 14.01.11 2015-05-23 13.46.47