Update Waterwelpen

Begin februari kregen de Waterwelpen bezoek van de enige echte Peet Piraat! Al Peet Piraat haar bemanningsleden waren zoekgeraakt toen ze opzoek was naar de schat. De piraat hoopte dat met behulp van de Waterwelpen ze toch de schat nog kon vinden. Maar voordat de Waterwelpen dat konden doen, moesten ze natuurlijk eerst een echte piraat worden.

Piraten komen op zee natuurlijk veel bommen en andere gevaarlijke dingen tegen, en dus begonnen we de opkomst van 1 februari met levend mijnenveger. Daarna moesten ze een schatkaart maken van puzzelstukjes, en daarna deze volgen. Dat bleek hartstikke goed te gaan en Peet Piraat was trots op ze. De week erna ging Peet Piraat samen met de kinderen piraten maskers maken om er als een echte piraat uit te zien. Ook oefenden de kinderen met smokkelen doormiddel van een smokkelspel.

Op 14 en 15 februari vond het weekendkampje plaats, en ook hier vroeg Peet Piraat om onze hulp. We begonnen het kamp met broodjes maken op het kampvuur, met hulp van de gesmokkelde etenswaren van het spel van vorige week. Het was erg gezellig, tot dat de rust werd verstoord door Peet Piraat die een brief van de vijand had gevonden! Er stond op dat hij de schatkaart had verscheurd en alle stukjes had verstopt in het bos. De Waterwelpen zijn meteen opgesprongen om te helpen, en zo hebben we bijna alle stukjes van de schatkaart gevonden. Toen we de schatkaart in elkaar gingen zetten kwamen we er achter waar de schat was. In de Bubbel Jungle in Leiderdorp! Dat was nog eens een leuk vooruitzicht!

De volgende dag was het zover, het was tijd voor de Bubbel Jungle! De kinderen hadden het grootste plezier. De binnenspeeltuin zat vol met leuke activiteiten en de kinderen hebben de hele tijd genoten van alle dingen die ze konden doen! Het was de beste schat die ze zich maar konden wensen!

Op 1 maart was het feest op het clubhuis, het was namelijk carnaval! Alle kinderen kwamen bont gekleurd naar de scouting. Eerst hebben we met z’n allen de zaal versierd, en daarna hebben we gefeest met z’n allen! Karaoke, dansen, het was dus een super gezellige opkomst!

De weken na het carnaval stonden vooral in het teken van zeilinsigne. Het is natuurlijk erg belangrijk dat de kinderen weten wat ze moeten doen tijdens het zeilen. Door middel van leuke en leerzame spellen komen de kinderen alles te weten over het zeilen en wat er allemaal gebeurt op en met een boot. Ook zijn we een opkomst naar het bos geweest, waar we ook hebben geleerd over het zeilen. Natuurlijk hebben we ook andere spellen gedaan, zoals levend stratego en boompje verwisselen.

Komende weken zullen nog vol op in het teken staan van het zeilen en de boten. De boten gaan over een paar weken het water weer in en dan kunnen we eindelijk weer gaan zeilen! Er staat ons dus een leerzame, maar vooral leuke en gezellige tijd tegemoet!