Dag 3 Zomerkamp Waterwelpen

Goedenavond!
Het is alweer maandag! De tijd vliegt. En wat hebben wij het toch naar ons zin hier in Alblasserdam! Vandaag was dan ook weer een dag vol spannende activiteiten!
Na het ontbijt kregen we weer post van oppergod Zeus! Hij vertelde ons wat we vandaag moesten gaan doen om optimaal te kunnen strijden tijdens de Olympische Spelen. En we begonnen met brieven schrijven! Iedereen heeft zijn eigen Olympische kaartje getekend en geschreven en naar huis gestuurd. Want het is ook belangrijk voor het thuisfront om te weten hoe hard onze Waterwelpen aan het strijden zijn!
Na de lunch gingen we met een groot deel van de groep (minus Kirsten en Floortje) een stukje lopen. Zingend door de straten van Alblasserdam kwamen we uit bij een kinderboerderij met een leuke speeltuin. Toen we weer terugkwamen op het clubhuis moest iedereen opeens een lotnummer trekken? Nadat we onze oude kleding aan moesten trekken en in de volgorde van onze lotnummers moesten staan was het toch wel spannend wat er ging gebeuren.. 1 voor 1 werden we meegenomen en werden we begeleid door de bergen van Griekenland, er kwam veel modder, nattigheid en viezigheid bij te pas maar wat was het gaaf, de kampdoop! Iedereen hoort nu officieel bij het Waterwelpenkamp!
Nadat we waren afgespoeld met de brandslang was het dan toch echt tijd voor een warme douche! Want we waren toch net te vies, zelfs voor een zomerkamp!
Na de lekkere warme douche was het al gauw tijd voor het menu van maandag, pannenkoeken! (met als toetje lekker fruit) Wat hebben we genoten van de pannenkoeken, heerlijk!
Als avondprogramma was het tijd om het kampterrein te verlaten en in de omgeving van ons beboste gebied wat leuke spelletjes te spelen om zo verder te strijden tijdens de Olympische Spelen. Na fanatiek meegespeeld te hebben tijdens het Kubb-toernooi was het alweer tijd voor de dagelijkse huldiging en vanavond was het team Apollo die hun medaille in ontvangst mochten nemen! Tijdens de huldiging kwam er alleen opeens een zieke God Apollo binnen… Hij had ergens een allergische reactie op gehad? Wat nu?
Dat moeten we morgen maar zien… Want ook voor de Waterwelpen is slaap belangrijk!

Slaap lekker!
De Waterwelpen

2015-07-13 15.50.28