“Clash of the Welpen”

In de maanden oktober en november hebben de Welpen de Koning van Mauzenstein laten zien hoe goed zij kunnen samenwerken. Vier weken lang hebben zij in twee Clans gevochten om de beste te zijn en om een plekje te verdienen op het erfgoed van de Koning. Eerst hebben de Welpen in twee groepen een naam en logo verzonnen voor hun clan: de  “Vikingen van Mauzenstein” en de “W.S. Gorilla’s.” Ze hebben ook hun eigen schuilplaats gebouwd.

IMG_5865

 

 

 

 

IMG_5866

 

 

 

 

 

 

De Koning kwam de derde week aan met zijn beste timmerman om de Welpen te leren een goede hut te bouwen. Nadat deze klus geklaard was, hebben de welpen ook nog bewezen vuur te kunnen maken zodat ze niet verhongeren. Voor de ingrediënten hebben de ze eerst nog een uitdagend smokkelspel gedaan.

IMG_5960

 

 

 

 

 

 

 

De laatste week kwam de Koning weer langs met slecht nieuws, zijn vrouw was ontvoerd! De ontvoerder had een brief achter gelaten en de Welpen kregen aanwijzingen om haar te vinden. De Koning beloofde dat de Clan die zijn vrouw het eerste zou vinden  rijkelijk beloond zou worden. En gelukkig.. de vrouw is gevonden en de Koning kan zijn munten verdelen.

2014-11-15 14.38.36

 

 

 

 

 

 

Door middel van deze spelletjes en vaardigheden konden de Welpen munten verdienen en met deze munten konden zij verdediging – en aanvalsmaterialen kopen. Iedere week mochten de Clans elkaar aanvallen door middel van een dobbelspel en zo heeft uiteindelijk de beste clan gewonnen: De Vikingen van Mauzenstein!