Bevers

Logo Bevers

Leeftijd: 5 t/m 7 jaar (groep 2 t/m 3)
Land/ Water: Landscouting
Tijden: Elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur

Contactpersoon: Jacqueline (neem contact op)


De Bevers zijn de jongste leden van de Shawano’s. Deze speltak bestaat uit een gezellige groep jongens en meisjes uit groep 2 en 3 van de basisschool (5 tot 7 jaar).

Elke zaterdagochtend komen de Bevers bij elkaar en worden de leukste spelletjes gedaan en knutsel werken gemaakt. Hierbij ligt de nadruk op samen buitenspelen in de natuur. Ze leren spelenderwijs samen te werken onder leiding van een enthousiast team van deskundige vrijwilligers.

De Bevers spelen in het scoutingthema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. In het dorp Hotsjietonia vind je verschillende bewoners met als hoofdpersoon Stuiter. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met één van de dorp bewoners. Zo gaan de Bevers vaak samen met Stuiter en Keet Kleur knutselen en verven, of met Bas en Rebbel Bos de natuur in, of met Sterre Stroom culturen van andere landen ontdekken, of … kortom elke week zorgt de leiding dat er weer een ander avontuur op het programma staat.

Naast de wekelijkse opkomsten worden er door het jaar heen ook weekendkampjes op het clubhuis gehouden en gaan we natuurlijk op zomerkamp.

De Bevers draaien elke zaterdag opkomst van 10.00 tot 12.00 uur.
Nog geen Bever? Kom gerust drie keer gratis kijken en meespelen!

In het seizoen dat uw kind 7 wordt, zal deze overvliegen naar de Welpen of de Waterwelpen.

Voor meer informatie kunt u onze flyer downloaden of contact opnemen met het leidingteam.


Laatste berichten van de Bevers:

Inschrijving zomerkampen geopend

Hoewel het nog een aantal maanden weg is, zijn de verschillende leidingteams al druk bezig met de voorbereidingen voor de zomerkampen. Dit jaar worden de zomerkampen van de Welpen en Scouts van 14 juli t/m 21 juli gehouden. De Bevers gaan op kamp van 14 t/m 18 juli. Omdat dit evenement toch het hoogtepunt van het jaar is, hopen wij natuurlijk dat alle leden mee gaan. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend! (meer…)

Indianen training bij de Bevers

Het nieuwe scoutingseizoen is weer in volle gang. Zo ook bij de bevers van de Shawano’s. Afgelopen week kwam er een échte indiaan op bezoek bij de bevers. Maar deze indiaan heeft nog helemaal geen veren op haar tooi zitten. Gelukkig willen de bevers de indiaan wel helpen om de veren voor op haar tooi te verdienen!

bevers_indianen (meer…)

Begin zomervakantie… tijd van de zomerkampen

Na een lange tijd van voorbereidingen begint nu het hoogtepunt van het jaar: de zomerkampen starten!

Inmiddels zijn onze Bevers, Scouts en Explorers op kamp. De Waterwelpen, Waterscouts en Waterexplorers moeten nog een paar dagen wachten voor ze mogen vertrekken naar het grote Nawaka in Roermond.

Een deel van onze (bege)leiding is al sinds woensdag met onze vloot onderweg naar het Nawaka. De Gangmaker is inmiddels aangekomen en naar verwachting arriveren de vletten en de schouw vandaag.

Gisteravond was het rond het clubhuis nog een drukte van belang: we hebben de kampmaterialen ingeladen in de vrachtwagen die Wesseling Logistics ter beschikking heeft gesteld (waarvoor hulde!). Vanmorgen heerste er een rust die we op zaterdag niet gewend zijn. Deze rust werd al snel verbroken doordat de eerste huurders van deze zomervakantie zich aandienden: een scoutinggroep uit Lekkerkerk die bij ons haar zomerkamp houdt.

Na onze zomerkampen, die deels tot 31 juli duren, is dit seizoen afgelopen en stoppen bij de meeste onderdelen de opkomsten. Op 6 september start het nieuwe seizoen; op 13 september houden we onze Zomerstunt (open dag) waarmee we het nieuwe seizoen feestelijk starten.

Wil je eens bij de Shawano’s komen kijken, reserveer dan 13 september in je agenda! Meer informatie over het programma van die dag volgt.

Bever Doe Dag

bever doe dag_2014

Afgelopen zaterdag hebben de bevers meegedaan aan de regionale bever doe dag. Samen met 7 andere groepen uit de regio hebben de bevers allemaal activiteiten gedaan die in het teken stonden van waterproof.

Zo was er een waterestafette, werden er proefjes gedaan om vuil water te reinigen in schoon drinkwater en konden de bevers reusachtige bellen blazen. Tussendoor werd er met zijn allen limonade gedronken en een groepsfoto gemaakt (zie foto). Na de limonade konden de bevers weer verder gaan met een van de 15 activiteiten. Helaas komt er aan alle leuke dingen een eind en was het tijd om naar huis te gaan. Alle bevers kregen na de sluiting een mooie badge mee naar huis voor op hun blouse.

Helemaal lente bij de bevers

De bevers zijn druk bezig geweest. We hebben vorige week samen met Professor Plof een mini broeikas gemaakt met satéprikkers en spekjes. Vandaag werd de kas gevuld met bloemen in mooie bloempotten. Helemaal lente!

photo 2

De bevers zijn druk aan het bouwen met Professor Plof

(meer…)