Waterwelpen

Logo Waterwelpen

Leeftijd: 7 t/m 11 jaar (groep 4 t/m 7)
Land/ Water: Waterscouting
Tijden: Elke zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur
en bij zeilopkomsten van 09:00 tot 13:00 uur

Contactpersoon: Kimberly (neem contact op)


Waterwelpen (tot voor kort Dolfijnen genoemd) zijn jongens en meisjes van 7 tot en met 10 jaar. De Waterwelpen zijn een land èn wateronderdeel in één. Dat houdt in dat de Waterwelpen in de zomer regelmatig zeilen op De Kaag (medio april t/m eind oktober). Tijdens de wintermaanden (van november t/m maart) doen de Waterwelpen activiteiten met elkaar die gericht zijn op hun leeftijd. Dit alles onder leiding van een enthousiast leidingteam.

Zo knutselen ze regelmatig, houden een lekker warm kampvuur, leren zij de theoretische beginselen van het zeilen met een Lelievlet (CWO), doen allerlei leuke spelletjes en nemen zij deel aan activiteiten, zowel met als zonder de hele groep. Denk hierbij aan het sinterklaas- en kerstfeest, maar ook aan activiteiten met leeftijdsgenoten met groepen uit de regio. Vaak staan de opkomsten van de Waterwelpen in het teken van een thema wat de kinderen van deze leeftijd aanspreekt, zoals ruimtevaart of een mysterieus raadsel wat opgelost moet worden.

De hoogtepunten van het jaar zijn de weekendkampjes op het clubhuis en natuurlijk het zomerkamp, dat elk jaar op een andere locatie gehouden wordt.

De Waterwelpen draaien elke zaterdagochtend opkomst van 10.00 tot 13.00 uur als ze niet gaan zeilen en van 9.00 tot 13.00 uur als ze wel gaan zeilen.

In het seizoen dat uw kind 11 wordt, zal deze overvliegen naar de Waterscouts of Scouts.

Let op: Momenteel is er echter wel sprake van een wachtlijst voor de waterwelpen. Een opkomst komen kijken kan altijd, maar er is niet direct plek om wekelijkse mee te draaien. Bij de welpen kan je wel direct terecht.

Voor meer informatie kunt u ons informatieboekje downloaden of contact opnemen met het leidingteam.


Laatste berichten van de Waterwelpen:

Vrijdag en zaterdag logboek zomerkamp Waterwelpen

Het kamp is al voorbij, maar toch wilden wij als leidingteam nog de laatste dagen neerzetten ook als reflectie op een hele leuke week! Vrijdag was een dag van afsluiting. In de ochtend deden we met zijn allen een smokkelspel tot het te hard ging regenen, en hebben we daarna in het donker binnen weerwolven gespeeld! (meer…)

Inschrijving zomerkampen geopend

Hoewel het nog een aantal maanden weg is, zijn de verschillende leidingteams al druk bezig met de voorbereidingen voor de zomerkampen. Dit jaar worden de zomerkampen van de Welpen, Waterwelpen, Scouts, Waterscouts en Waterexplorers van 8 juli t/m 15 juli gehouden. De Bevers gaan op kamp van 8 t/m 12 juli. Omdat dit evenement toch het hoogtepunt van het jaar is, hopen wij natuurlijk dat alle leden mee gaan. Vanaf vandaag is de inschrijving geopend! (meer…)